UNICEF projekti

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se v vrtcu Mavrica odločili sodelovati v dveh projektih organizacije Unicef: Punčka iz cunj ter Potovanje k sebi in okrog sveta.

Punčka iz cunj predstavlja enega otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti. Posameznik lahko punčko iz cunj ‘posvoji’ z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

V letošnjem šolskem letu smo s pomočjo staršev otrok izdelali 33 punčk. Meseca decembra smo v enoti Školjka organizirali razstavo punčk. Dve sta bili posvojeni, ostale pa smo poslali na sedež Unicef v Ljubljano, kjer bodo poskrbeli, da bodo punčke našle prijeten dom in otrokom omogočile potrebna cepljenja.

Staršem in strokovnim delavkam vrtca se zahvaljujemo za trud, ljubezen in ustvarjalnost, ki so jih vložili v izdelavo punčk in se nadejamo k ponovnemu sodelovanju tudi v naslednjem šolskem letu!

Projekt Potovanje k sebi in okrog sveta otrokom omogoča spoznavanje različnosti in podobnosti otrok sveta. Čeprav so otroci po svetu  različni v barvi kože, veroizpovedi in socialnem statusu imajo VSI pravice do sproščenega otroštva in lastnega razvoja. Vzgojiteljice z raznimi aktivnostmi in vodenimi dejavnostmi otrokom na igriv in zabaven način predstavijo življenje otrok iz drugih okolij in jih vzgajajo k sprejemanju drugačnosti.

Več o projektih si lahko preberete na spletni strani organizacije Unicef.

Zapisala: vzg. Bojana Sikur

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)