CICIOLIMPIADA

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA – CICIOLIMPIADA – tradicionalna športno – zabavna prireditev, s katero bomo sklenili še eno šolsko leto in obeležili Svetovni dan športa; namenjena je otrokom in staršem ter gostom – izvedemo jo zadnjo soboto v maju. Predloge za obliko in vsebino  zaključne prireditve obravnavamo na strokovnih aktivih in strokovnem kolegiju vrtca.

Strokovne delavke vrtca skupaj z otroki in s starši izdelajo rekvizite za igre.

CICIOLIMPIADA 2015

V soboto 9.5.2015 so otroci, starši in strokovni delavci vrtca Mavrica Izola zaključili še eno vrtčevsko leto z 19. Ciciolimpiado. Letošnja prireditev je predstavljala tudi zaključek vseslovenskega projekta Mali turisti, ki ga izvajamo v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije.

Otroci so skozi celo šolsko leto spoznavali zgodbe in legende mesta Izole in okolice. V projektu naslovljenem Izola, mesto skrivnostnih zgodb in legend so otroci spoznali legendo o beli golobici, morsko deklico De’kado, ladjo Rex in zgodbo o ozkotirni železnici Parenzani. Otroci oddelkov dislocirane enote Korte, pa so odkrivali kortežanske štorje. Preko različnih dejavnosti so otroci spoznavali ožjo in širšo okolico, se seznanili z zgodovino naše lepe in skrivnostne Izole.

Na zaključni prireditvi so s pomočjo iger in likovne razstave predstavili utrinek dogajanja in življenja v vrtcu. Voditeljica prireditve, vzgojiteljica Tadeja Fatur, je med igrami predstavila goste, ki so bili v veliko pomoč pri izvedbi projekta. Kristina Menih, Srečko Gombač, Marjan Kralj, Zorko Dežjot in Rudi Bučar so znani Izolani, ki so s svojim znanjem in ustvarjalnostjo obogatili prireditev.

Nekaj fotografij Ciciolimpiade 2015

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)